ГоловнаПолітика

Омбудсмени України і Росії обмінялися списками утримуваних осіб

Дорожня карта їх повернення включає в тому числі помилування засуджених.

Омбудсмени України і Росії обмінялися списками утримуваних осіб
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Омбудсмени України і Росії Людмила Денісова і Тетяна Москалькова під час вівторкової зустрічі в Москві обмінялися списками утримуваних осіб.

Про це повідомили російські ЗМІ.

Москалькова 15 липня в Києві повідомила, що російський список налічує 50 імен. З них 27 осіб перебувають в місцях позбавлення волі, в тому числі 13 осіб відбувають покарання, іншим обрано запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Український список виявився більшим утричі.

"Я теж привезла вам список, який містить 150 справ - це громадяни України, які утримуються на території РФ і в Криму, в тому числі 24 моряки. Хотіла б вам його передати, щоб ви звернули свою увагу, як ви це вмієте робити, щоб усі питання гуманітарного блоку були вирішені", - цитує Денісову агентство ТАСС.

Москалькова пообіцяла, що звернеться у Федеральну службу виконання покарань, щоб незалежних лікарів допустили до утримуваних українців, які потребують медичної допомоги.

Стверджується, що омбудсмени окреслили дорожню карту для повернення додому утримуваних осіб. Вона передбачає помилування президентами декотрих засуджених.

"Ми обговорили питання підтримки у вигляді звернення про помилування днкотрих громадян. Я не буду поки що називати їхні прізвища, щоб не зародити надію завчасно. Це питання вимагає дуже серйозного опрацювання, оскільки наші мандати не збігаються в питанні надання допомоги громадянам через інститут помилування", - сказала Москалькова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram