ГоловнаПолітика

Екстрадицію Фірташа в США призупинив суд

Захист надав нові вагомі аргументи і «вельми обширні матеріали».

Екстрадицію Фірташа в США призупинив суд
Фото: etcetera.media

Триває перетягування каната у змаганні за екстрадицію в США українського олігарха Дмитра Фірташа. Хоча міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер схвалив рішення Верховного суду про екстрадицію, Фірташ може залишитися в Австрії.

Прессекретар Яблонера заявила у вівторок виданню «Ö1-Morgenjournal», що міністр юстиції дав згоду на екстрадицію Фірташа у США і про це рішення адвокат Фірташа Дітер Бормодофер був проінформований ще в понеділок.

При цьому негайна екстрадиція Фірташа не відбудеться. Причиною став запит захисту про повторний розгляд справи, у відповідь на який окружний суддя у кримінальних справах Відня ухвалив рішення про призупинення видачі.

Суддя повинен ухвалити рішення по суті щодо запиту про повторний розгляд справи про екстрадицію. Прессекретар окружного суду у кримінальних справах Відня Крістіна Зальцборн у зв'язку із цим повідомила, що захист супроводив запит про повторний розгляд справи «вельми обширними матеріалами». У разі негативного рішення захист Фірташа матиме можливість подати апеляцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram