ГоловнаПолітика

Зеленський записав нове відеозвернення до українців за кермом Tesla і розповів, як не помилитися на виборах

Президент закликав українців "бути уважними" і "не голосувати за аферистів".

Зеленський записав нове відеозвернення до українців за кермом Tesla і розповів, як не помилитися на виборах
Владимир Зеленский за рулем Tesla
Фото: Скриншот видео

Президент Володимир Зеленський записав чергове відео, в якому він звертається до українців за кермом електромобіля Tesla і закликає їх "бути уважними на виборах до Верховної Ради" і "не голосувати за аферистів".

"Щодо парламентських виборів, то політична партія, до якої я дуже добре ставлюся, я думаю, всіх переможе - і ми тоді зможемо зробити нормальний парламент і уряд професіоналів", - сказав Зеленський.

При цьому президент зазначив, що є багато аферистів і шахраїв, які "відкривають різного роду товариства і підприємства" з назвою партії, яку він не може назвати.

"Я не можу називати цю партію, тому що це вже буде агітація. Я просто особисто звертаюся до людей, які будуть голосувати за мажоритарників. Подивіться... (в бюлетені, - ред.), має бути вказана "політична партія", а потім - назва цієї партії", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, в неділю, 21 липня, в Україні відбудуться дострокові вибори до Верховної Ради. Українці обиратимуть новий парламент за змішаною системою - частина кандидатів пройде за партійними списками, а частина - як мажоритарники у своїх виборчих округах.

Раніше в Комітеті виборців України підрахували, що в мажоритарних округах балотується 161 кандидат-клон, тобто особа, яка має однакове прізвище з більш рейтинговими політиками. Використання кандидатів-клонів на виборах є маніпулятивною технологією, мета якої - відібрати голоси у рейтинговіших кандидатів. Але однакові прізвища не є юридичною підставою для скасування реєстрації кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram