ГоловнаПолітика

МЗС закликало Угорщину утриматися від агітації на українських виборах

Єгор Божок провів зустріч з послом Іштваном Ійдярто.

МЗС закликало Угорщину утриматися від агітації на українських виборах
Фото: МИД Украины

Т.в.о. міністра закордонних справ Єгор Божок провів зустріч з послом Угорщини Іштваном Ійдярто, на якій він висловив стурбованість через втручання у внутрішньополітичне життя України.

Про це повідомляється на сайті МЗС.

Відзначається, що стурбованість української сторони викликала зустріч прем'єра Віктора Орбана з главою Товариства угорської культури Закарпаття, нардепом Василем Брензовичем у Будапешті, а також візити в Закарпатті офіційних осіб Угорщини і "публічні заяви агітаційного характеру на підтримку зазначеного та інших кандидатів на позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року".

"У той же час МЗС України з подивом дізналося, що, незважаючи на відповідну рекомендацію української сторони, 15 липня 2019 року в Закарпатську область, користуючись дипломатичним паспортом, з неофіційним візитом прибув глава адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш для участі в публічному заході в Ужгородському районі. Вважаємо такі дії угорської сторони порушенням дипломатичних канонів і духу добросусідства", - підкреслюється в повідомленні.

Українське МЗС рекомендує Угорщині до завершення виборчого процесу утриматися від подальших поїздок в Закарпаття та інших заходів, які можуть розцінюватися як агітація.

"Українська сторона залишає за собою право на кроки для запобігання втручання Угорщини у внутрішні справи України", - підкреслили в МЗС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уповноважений угорського уряду заступник міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр під час перебування в Берегово (Закарпатська область) намагався вплинути на результат виборів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram