ГоловнаПолітика

Луценко побував на допиті в НАБУ

Генпрокурор розповів про обставини зняття з Бубенчика підозр у вбивстві.

Луценко побував на допиті в НАБУ
Фото: пресс-служба президента

Генеральний прокурор Юрій Луценко побував на допиті в Національному антикорупційному бюро як свідок для дачі показів про кваліфікацію дій активіста Євромайдану Івана Бубенчика.

Про це Луценко розповів на брифінгу в понеділок.

Іван Бубенчик став відомим, коли в 2016 році зізнався у розстрілі правоохоронців на Майдані. Після тих подій Бубенчик пішов в АТО, служив у батальйоні "Дніпро-1", став командиром батальйону "Захід-2".

На початку квітня 2018 року його затримали за підозрою у вбивствах співробітника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ, а також у замаху на вбивство військовослужбовця 20 лютого 2014 року на Майдані Незалежності, а також у придбанні і носінні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115, ст. 348, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Луценко назвав кваліфікацію дій Бубенчика неправильною і змінив групу прокурорів у цій справі. Її очолила Анжела Стрижевська. Луценко доручив їй "об'єктивно кваліфікувати" дії Бубенчика.

Після цього з Бубенчика зняли підозри в убивствах.

"Розмови адвокатів, що хтось когось прикрив, змінив тяжкість, не мають підстав, тому що підозру не змінено в тяжкості злочину. Обидві статті після зміни підозри Стрижевською були особливо тяжкими, а тому ця зміна не могла вплинути на обрання запобіжного заходу", - сказав Луценко журналістам у понеділок.

Зараз Бубенчик на волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram