ГоловнаПолітика

Суд переніс засідання у справі Вишинського на 19 липня (оновлено)

Сьогодні мало відбутися засідання про продовження або зміну йому запобіжного заходу.

Фото: Макс Требухов

Подільський районний суд Києва переніс засідання про продовження або зміну запобіжного заходу керівнику агентства "РИА Новости Украины" Кирилу Вишинському на 19 липня.

Про це повідомив кореспондент LB.ua з місця подій.

Перенесення пов'язане з тим, що колегія суддів перебуває в дорадчій кімнаті через інший процес.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Раніше, 3 липня, суд переніс засідання у справі Вишинського, оскільки більшість прокурорів перебували у відпустці.

Оновлення. Сторона звинувачення на наступному засіданні наполягатиме на утриманні Вишинського під вартою без застави, передає "Цензор.НЕТ".

"Сторона звинувачення клопотатиме, що суду необхідно продовжити термін утримання під вартою, оскільки ризики, які були враховані попередньою постановою, в цей час існують, вони не зменшилися. Також є вагомі докази і підтвердження, а саме: підозрюваний зможе переховуватися від органів слідства і суду для уникнення кримінальної відповідальності", - повідомив прокурор у справі Євген Комаровський.

Нагадаємо, Вишинський перебуває під арештом із 17 травня 2018 року. Проти нього відкрито кримінальне провадження за статтею "Державна зрада". 10 січня 2019 року стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, суд у справі розпочався 4 квітня.

Вишинського затримали 15 травня 2018 року, коли Служба безпеки спільно з прокуратурою АР Крим викрила діяльність мережі підконтрольних РФ медіаструктур. Під час обшуку в нього знайшли російські держнагороди і паспорт громадянина РФ.

Раніше Конституційний Суд визнав неконституційним обрання для підозрюваних у державній зраді і тероризмі запобіжного заходу виключно у вигляді арешту. Рішення КС дозволяє відпускати підозрюваних за статтею "Держзрада" під заставу або особисте зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram