ГоловнаПолітика

Турчинов: Росії достатньо доби, щоб розгорнути наступальну операцію

"Проти нас без додаткових резервів у будь-який момент може бути використане угруповання військ, чисельність якого значно перевищує 200 тисяч".

Турчинов: Росії достатньо доби, щоб розгорнути наступальну операцію
Фото: Макс Левин

Президенту Росії Володимиру Путіну потрібна переможна війна, без якої його режим втрачає мотивацію свого існування. Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив колишній секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Росіяни готові були захоплювати материкову частину України, але втратили дорогоцінний час, коли це було можливо з мінімальними втратами. Подальша війна на Донбасі показала їм, що в разі масштабного наступу на них чекає кров і великі втрати. Тільки тому Путін не наважився на повноцінну війну і застряг на Донбасі. Їх може зупиняти тільки сила. Не буде сили - буде кривава бійня", - зазначив Турчинов.

Разом з тим, за його словами, в Україні не всі це розуміють.

"Люди втомилися від війни. Для тих, хто втратив своїх близьких, вона стала неймовірним болем, а для тих, кого не торкнулася - фактором роздратування і докору", - вважає ексголова РНБО. Росії при цьому достатньо доби, щоб почати наступальну операцію.

"На окупованій території Донецької та Луганської областей їх близько 37 тисяч у складі двох корпусів, підпорядкованих 8-й армії РФ. 33 тисячі в Криму. Найпотужніше угруповання російських військ розміщене вздовж нашого кордону і також готове до дій. Зі сходу нам загрожує 8-ма армія, в резерві якої знаходиться 49-та і 58-ма армії Південного військового округу, з півночі нависає - 20-та і 1-ша танкова армії Західного округу. До цього потенціалу треба додати ще дві армії повітряно-космічних сил, які готові забезпечувати наступ з повітря, вони розміщені вздовж нашого кордону - 6 ракетних бригад. У підсумку проти нас без додаткових резервів у будь-який момент може бути використане угруповання військ, чисельність якого значно перевищує 200 тисяч. Їм навіть розгортатися не потрібно. Достатньо доби, щоб почати наступальну операцію. Це колосальна загроза і проблема", - резюмував Турчинов.

Детальніше читайте в повній версії інтерв'ю "Олександр Турчинов: «Домінує запит на чудеса. А я не чудотворець»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram