ГоловнаПолітика

НАБУ розслідує можливе отримання хабара членом Нацради Герасим'юк

Раніше детективи НАБУ не знайшли переконливих доказів, щоб порушити справу.

НАБУ розслідує можливе отримання хабара членом Нацради Герасим'юк
Фото: НАБУ

Солом'янський районний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро порушити справу за фактом можливого хабарництва першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольги Герасим'юк. Про це йдеться в матеріалах суду.

Скарга на бездіяльність НАБУ надійшла від адвоката Юрія Захарченка. Він обґрунтовує свою заяву тим, що 11 червня в НАБУ було подано заяву про вчинення Герасим'юк кримінального злочину, передбаченого ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу. Детективи бюро встановили, що в заяві не було об'єктивних фактів, і повідомили про це заявника.

19 червня Захарченка повідомили, що в заяві "відсутні достатні правові підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань". Після цього Захарченко звернувся до суду, і 26 червня суд задовольнив скаргу адвоката і зобов'язав НАБУ порушити справу стосовно Герасим'юк.

Конкретної інформації про правопорушення в матеріалах суду немає.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram