ГоловнаПолітика

Подільський суд сьогодні може відпустити Вишинського, - Сарган

Засідання щодо продовження запобіжного заходу перенесли з минулого тижня через відпустки суддів.

Подільський суд сьогодні може відпустити Вишинського, - Сарган
Фото: Укринформ

Подільський районний суд Києва сьогодні розгляне продовження запобіжного заходу для керівника агентства "РИА Новости Украины" Кирила Вишинського. Імовірно, суд прийме рішення звільнити журналіста. Таке припущення висловила прессекретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у фейсбуці.

"Що очікується? Що ця людина офіційно, за рішенням суду, вийде на волю. Завдяки чому? Завдяки: а) рішенням Конституційного Суду, який "піклується" про терористів і держзрадників; б) привезеному російським журналістом листу мами і, мабуть, маленькій записочці, яку передали в руки президенту. Тому що потім відбулася і телефонна розмова між Володимиром і Володимиром", - написала Сарган.

Прессекретар генпрокурора стверджує, що "Вишинський важливий для Путіна".

"Одного Вишинського можна було б обміняти: на 24 військовополонених українських моряків (майже 250 днів у полоні, листи матерів, дружин і дітей не помічені Путіним, навіть рішення суду ООН негайно випустити українців на волю проігноровано Путіним);

- на українського журналіста Романа Сущенка (більш ніж 1000 днів у полоні, листи дружини і дітей не помічені Путіним);

- на українського режисера Олега Сенцова (більш ніж 5 років у полоні, ні листи, ні акції світових кіномитців і акторів, ні масові чи одиночні протести з вимогою звільнити Сенцова не помічені Путіним)", - написала Сарган.

Нагадаємо, раніше Конституційний Суд за скаргою нардепа Надії Савченко визнав неконституційним обрання для підозрюваних у державній зраді та тероризмі запобіжного заходу винятково у вигляді арешту. Рішення КС дозволяє відпускати підозрюваних за статтею "держзрада" під заставу або особисте зобов'язання.

Вишинський перебуває під арештом з 17 травня 2018 року. 10 січня 2019 року стало відомо, що досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо Вишинського завершено, суд у справі розпочався 4 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram