ГоловнаПолітика

Президент відклав призначення голови Одеської області

Зеленський вирішив провести конкурс.

Президент відклав призначення голови Одеської області
Зеленский прибыл с рабочим визитом в Одессу
Фото: dumskaya.net

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не призначатиме Андрія Андрейчикова головою Одеської ОДА. Про це глава держави сказав 13 липня під час наради в морському торговому порту Одеси, де він перебуває з робочим візитом.

Як передає місцеве видання "Думская", Зеленський заявив, що особисто знає Андрейчикова, але "є багато людей, які маніпулюють в засобах масової інформації".

"Голова Одеської облдержадміністрації буде призначений за конкурсом. Ми маємо такий досвід проведення у Львові, де людина, яка була другою в списку з трьома прізвищами, стала головою облдержадміністрації", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 26 червня Кабінет міністрів підтримав призначення восьми керівників областей, кандидатури яких, зокрема Андрія Андрійчикова, були запропоновані президентом Зеленським.

Пізніше зі ЗМІ стало відомо, що Андрейчиков торгував ломом з Придністров'ям. Глава Офісу президента Андрій Богдан повідомив, що він є бізнес-партнером Зеленського.

Кандидат на посаду губернатора Одеської області також є співзасновником мисливського товариства "Мисливець-2007", до складу якого входить, наприклад, Сергій Кушнір, ексдепутат одеської міськради, який очолює партію "Батьківщина". До нього її очолював Ігор Марков, який перебував в РФ, а в Україні він під слідством.

Раніше під час передвиборної кампанії Зеленський запевняв, що не допустить кумівства під час призначення на державні пости, але, ставши президентом, почав призначати на головні посади своїх бізнес-партнерів, друзів, "кварталівців".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram