ГоловнаПолітика

Яценюк: прийняття Виборчого кодексу - черговий крок до інституціонального зміцнення України

"Чесність і демократичність виборчого процесу робить Україну сильнішою".

Яценюк: прийняття Виборчого кодексу - черговий крок до інституціонального зміцнення України
Арсений Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк привітав ухвалення Верховною Радою Виборчого кодексу і вважає це "черговим кроком до інституціонального зміцнення України".

Про це повідомляється на

сайті політсили.

"Зроблено черговий крок до інституційного зміцнення України. Відкритим спискам бути. Чесність і демократичність виборчого процесу робить Україну сильнішою", - наголосив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк у своєму дописі на Facebook після ухвалення Верховною Радою нового Виборчого кодексу.

Він зазначив, що це голосування в парламенті було складним: "Парламент, відправлений на дочасні вибори, відчуває брак голосів. Але тим більш цінним є те, що навіть за таких обставин Виборчий кодекс ухвалено".

Арсеній Яценюк висловив вдячність фракції "Народного фронту" за плідну роботу над кодексом і за результативне голосування.

Нагадаємо, сьогодні Рада прийняла Виборчий кодекс. До цього Верховна Рада кілька тижнів розглядала понад 4000 правок, поданих до другого читання, але це не мало жодного значення, тому що перед фінальним голосуванням депутати пакетом підтримали понад 1300 поправок (для цього знадобилося майже 20 голосувань), які запропонувала робоча група, що вичитувала документ. Їх перелік виявився таким великим, що його навіть не зачитали повністю під час засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram