ГоловнаПолітика

В інтересах Польщі та Євросоюзу, щоб Україна зберегла перспективу членства в ЄС і НАТО, - експосол

"Якщо Україну віддадуть Росії, ми отримаємо гнилу чорну діру в Європі". 

В інтересах Польщі та Євросоюзу, щоб Україна зберегла перспективу членства в ЄС і НАТО, - експосол
Фото: Сергей Нужненко

Україна для Польщі - найважливіший сусід і вагомий союзник, зокрема на східному кордоні Євросоюзу. І без України створити європейську систему безпеки не вийде. Таку думку під час виступу в рамках Літньої Вишеградської школи в Польщі висловив експосол Польщі в Україні Ян Пєкло, повідомляє "Польське радіо".

Крім того, він зазначив, що українці боролися на Майдані за вищу цінність - за свободу. "Я не вірю в те, що зараз їхні ровесники з Берліна чи Парижа можуть у важкій ситуації вийти на барикади й боротися за свободу. Вони зацікавлені передусім у тому, щоб мати хорошу заробітну плату, поміняти машину, отримати хороший кредит на квартиру. Такий для них нині вигляд мають "європейські цінності", - зазначив Пєкло.

Він вважає, що в інтересах Польщі й усього Європейського Союзу, щоб Україна зберегла перспективу членства в ЄС і НАТО.

«Росія намагається придушити Україну і створити таку ситуацію, щоб Захід припинив серйозно сприймати її, щоб Україна залишилася у сфері впливу кремлівської влади. Україні вдалося ще дещо незвичайне. Насправді, в останній момент президент Петро Порошенко допоміг створити Православну церкву України, яка стала легальною, перестала бути канонічною церквою, яка була в Україні у владі Московського патріархату. Це змінює всю геополітику, також культурну і релігійну. Насправді, якщо Україну віддадуть Росії, ми отримаємо гнилу чорну діру в Європі, що може закінчитися новою проблемою, новим збройним конфліктом. Тому, не тільки в інтересах Польщі, а й усієї Європи, щоб Україна зберегла перспективу членства в Європейському Союзі і щоб Україна отримала також План дій щодо членства в НАТО», - резюмував Ян Пєкло.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram