ГоловнаПолітика

Мешканець Тетіїва, який назвав мера гандоном, довів у суді, що порівнював його з фантастом Івом Гандоном

Чоловікові загрожував штраф у розмірі 51 гривні.

Мешканець Тетіїва, який назвав мера гандоном, довів у суді, що порівнював його з фантастом Івом Гандоном
Ив Гандон

Київський апеляційний суд 3 червня звільнив від адміністративної відповідальності мешканця Тетіїва Київської області, який назвав мера міста гандоном.

Про це пише профільне видання "Судовий репортер".

У квітні 2019 року в Тетієві проходило громадське зібрання з приводу зариблення річки Роська, під час якого відповідач, вказуючи на мера, сказав, що такі "гандони" пишуть неправду.

Мер звернувся в Тетіївський райсуд, і той визнав відповідача винним у дрібному хуліганстві (стаття 173 КУпАП) і оштрафував на 51 гривню.

Порушник не погодився з постановою і звернувся в апеляційний суд. Він заявив, що не матюкався, а мав на увазі французького письменника-фантаста Іва ГандонА (1899-1975), "оскільки вважав, що його опонент, як французький письменник, розповідає фантастичні речі".

Апеляційний суд визнав таку версію можливою.

"Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь, і оскільки переконливі докази того, що ОСОБА_1, сказавши слово "гандон", хотіла тим самим образити ОСОБА_2, а не згадала прізвище французького письменника-фантаста, в матеріалах справи відсутні, то всі сумніви вирішуються на користь притягненої особи", - йдеться в постанові апеляції.

Постанова є остаточною і не підпадає під оскарження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram