ГоловнаПолітика

Рейтинг довіри Зеленському становить 65%, - соцопитування

Президентська партія, як і раніше, лідирує серед виборців.

Рейтинг довіри Зеленському становить 65%, - соцопитування
Фото: EPA/UPG

Рівень довіри населення України до президента Володимира Зеленського становить 65%, не довіряють голові держави 27% громадян. Про це свідчать результати соцопитування, проведеного групою "Рейтинг" 6-10 липня.

Серед лідерів політичних сил відносно високий рівень довіри до лідера "Голосу" Святослава Вакарчука (25%), голови "Слуги народу" Дмитра Разумкова (24%), голови "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка (23%), голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко (22%), лідера "Опозиційної платформи" Юрія Бойка (22%), прем'єр-міністра Володимира Гройсмана (20%) і лідера партії "Сила і Честь" Ігоря Смешка (20%). Лідеру "Євросолідарності" Петрові Порошенку довіряють 14% виборців.

На Заході країни найвищий рівень довіри мають Зеленський і Вакарчук, у центрі - Зеленський, Гриценко, Тимошенко, Смешко і Гройсман, на півдні - Зеленський і Бойко, на Сході - Зеленський, Бойко, Разумков і Медведчук.

47% респондентів, які голосуватимуть на виборах Верховної Ради і визначилися з вибором, готові підтримати партію "Слуга народу", 11,6% - "Опозиційну платформу - За життя", 8,2% - "Європейську Солідарність", 6,6% - партію "Голос", Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 6,4%.

Партію "Сила і Честь" готові підтримати 3,6%, "Опозиційний блок" - 3,2%, партію "Українська стратегія Гройсмана" - 2,8%, Радикальну партію - 2,5%, партію ВО "Свобода" - 2,1%.

Рейтинг інших політичних сил - менший за 2%.

Аудиторія опитування: населення України віком від 18 років. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2 000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більш ніж 2,2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram