ГоловнаПолітика

Британія в ООН закликала РФ пустити спостерігачів до анексованого Криму

Моніторингова місія ООН не має доступу до півострова і стурбована утисками кримських татар.

Британія в ООН закликала РФ пустити спостерігачів до анексованого Криму
Під час наради Ради Безпеки ООН щодо напруженості між Росією та Україною в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку New Йорк, США, 26 листо
Фото: EPA/UPG

Велика Британія закликає РФ дозволити спостерігачам від міжнародних організацій в'їзд на територію окупованого Криму й вимагає звільнити всіх політв'язнів. Таку заяву опубліковано на сайті британського уряду.

Представник Великої Британії в ООН таким чином відреагував на звіт Управління Верховного комісара ООН з прав людини за підсумками роботи моніторингової місії з прав людини в Україні.

"Ми засуджуємо Росію за те, що вона не змогла дотриматися резолюції 73/263 Генеральної Асамблеї ООН, і закликаємо РФ дозволити міжнародним моніторинговим організаціям в'їхати до анексованого Криму, а також закликаємо негайно звільнити всіх політичних в'язнів", - заявив представник Великої Британії.

Британія засуджує обшуки та арешт кримських татар у Сімферополі в березні цього року і шокована повідомленнями в ЗМІ про вибіркове затримання людей, несправедливі суди й тортури в окупованому Криму.

Британський представник також зазначив, що Лондон дуже стурбований станом здоров'я понад 70 українських політв'язнів, які зараз утримуються в Росії, зокрема, Павла Гриба й Едема Бекірова, яким необхідна термінова медична допомога.

Російська сторона офіційно не відреагувала на заяву Великої Британії.

Нагадаємо, раніше делегація Росії в парламентській асамблеї ОБСЄ не визнала "кримську резолюцію" асамблеї.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram