ГоловнаПолітика

Савченко зібралася в агіттур в окуповану Горлівку

Савченко планує "говорити з людьми", тому що "це наша територія, вони мають право голосу".

Савченко зібралася в агіттур в окуповану Горлівку
Фото: Макс Левин

Кандидат у народні депутати України за прифронтовим округом №51 в Донецькій області та чинний парламентарій Надія Савченко заявила про намір поїхати на тимчасово непідконтрольну українській владі територію для проведення агітації за себе.

Про це вона розповіла в коментарі "Новостям Донбасса".

"Так, я збираюся туди їхати. Сподіваюся, що мені, врешті-решт, видадуть перепустку [для перетину лінії зіткнення], яку варто було б видати всім кандидатам [на окрузі]", - сказала Савченко.

За її словами, з 2600 виборців, які зареєстровані на окрузі, на підконтрольній владі території живуть тільки 500 осіб. "Всі інші - на тому боці. Округ не закінчується Зайцевим, Бахмуткою, Пісками, Жованкою і Майорським тут. Округ продовжується в Горлівці, округ продовжується на окупованій території", - додала вона.

Савченко наголосила, що планує їхати на ту територію і "говорити з людьми", тому що "це наша територія, вони мають право голосу".

Велика частина округу розташована в Горлівці і там виборів не буде, але на підконтрольній українській владі території є 2 працюючі виборчі дільниці. За законом будь-який житель округу може змінити діляницю голосування і проголосувати за мажоритарного кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram