ГоловнаПолітика

Бенефіціари NewsOne причетні до фінансування оборонного комплексу Росії, - Луценко

Генпрокурор просить скликати засідання РНБО, щоб ввести санкції проти осіб, які фінансують терористів.

Генеральна прокуратура заявляє про причетність бенефіціарних власників телеканалу NewsOne до фінансування оборонного комплексу Росії. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у фейсбуці.

"СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній - бенефіціарних власників українського телеканалу «Ньюз Ван» та російського ПАТ «Промсвязьбанк», який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни-агресора", - написав він.

З огляду на цю інформацію, Луценко вважає, що необхідно негайно скликати Раду національної безпеки і оборони і ввести санкції проти власників телеканалу за фінансування тероризму.

Санкції, зокрема, передбачають анулювання ліцензій, заборону користування радіочастотним ресурсом України та припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування.

Окрім того, Генпрокуратура має намір накласти арешт на майно власника телеканалу.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що NewsOne скасував запланований телеміст із "Россией 1" - після заяви Нацспілки журналістів і намірів активістів вийти "поговорити" до будівлі телеканалу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram