ГоловнаПолітика

Продовження арешту для Єфремова розгляне Київський апеляційний суд

Верховний Суд переніс справу із Старобільська, оскільки в Луганській області неможливо сформувати колегію.

Продовження арешту для Єфремова розгляне Київський апеляційний суд
Фото: Макс Левин

Верховний Суд України задовольнив апеляційну скаргу Олександра Єфремова, і тепер питання про продовження строку тримання його під вартою розглядатиме Київський апеляційний суд. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба ВС на своїй сторінці у фейсбуці.

"Верховний Суд задовольнив подання, направивши справу до Київського апеляційного суду для розгляду скарги щодо продовження строку тримання під вартою Олександра Єфремова", - повідомили в суді.

Захисники Єфремова подали в Луганський апеляційний суд апеляційну скаргу на постанову Старобільського районного суду Луганської області від 19 червня 2019 про продовження терміну утримання під вартою.

"З огляду на те, що в Луганському апеляційному суді неможливо визначити колегію суддів для розгляду зазначеної апеляційної скарги, цей суд згідно зі ст. 34 Кримінально-процесуального кодексу України звернувся з відповідним поданням до Верховного Суду", - сказано повідомленні.

Нагадаємо, Старобільський районний суд Луганської області продовжив запобіжний захід екскерівникові фракції Партії регіонів у ВР Олександру Єфремову, якого підозрюють в організації терористичної організації "ЛНР". Єфремов перебуває під вартою з лютого 2015 року, його затримали у справі про голосування за "диктаторські закони 16 січня".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram