ГоловнаПолітика

Парубій закликав СБУ і Нацраду зірвати телеміст NewsOne і "России 1"

"Ворог, що окопався в тилу і стріляє в спину, повинен бути ліквідований".

Парубій закликав СБУ і Нацраду зірвати телеміст NewsOne і "России 1"
Фото: 112.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Службу безпеки України і Національну раду з питань телебачення і радіомовлення зірвати телеміст NewsOne і "России 1", запланований на 12 липня.

Про це він сказав на початку погоджувальної ради Верховної Ради.

"Я хочу закликати Службу безпеки України негайно відреагувати на грубе порушення законів України. Закликаю Національну раду з питань телебачення і радіомовлення негайно провести засідання і розглянути питання про позбавлення антиукраїнських ЗМІ ліцензій на мовлення... Ворог, що окопався у нас в тилу і стріляє нам у спину, повинен бути ліквідований. Телеміст не має права відбутися", - сказав спікер.

На його думку, реакція держави на цю "пряму спробу інформаційного прориву" повинна бути настільки жорсткою, щоб у майбутньому ні в кого не було бажання повторити цю спробу.

"Медведчуківський проросійський канал NewsOne 12 липня планує провести спільний телемарафон з пропагандистським державним телеканалом "Россия". На моє переконання, це відверта провокація антиукраїнських сил. На шостому році грубого вторгнення російських "зелених чоловічків", окупації Криму, захоплення Донбасу, коли щодня гинуть і отримують поранення наші воїни, коли в полоні перебувають десятки військових і політичних в'язнів, а на окупованих територіях переслідують українців і кримських татар, продажні політики і їх прислужники вирішили про щось поговорити з ворогами і вбивцями", - обурився Парубій.

Нагадаємо, увечері 7 липня російський пропагандист Дмитро Кисельов анонсував телеміст "Надо поговорить" між українським телеканалом NewsOne і російським "Россия 1". За його словами, "відверта розмова між простими людьми давно назріла" і вона призначена на 12 липня. Ведучі - Марія Ситтель і Андрій Малахов з російської сторони і Олена Кирик і Василь Голованов - з української.

Телеканал NewsOne пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram