ГоловнаПолітика

Прем'єр Молдови Мая Санду 11 липня відвідає Україну

Глава молдавського уряду вважає, що у країн схожі проблеми.

Прем'єр Молдови Мая Санду 11 липня відвідає Україну
Новоизбранный премьер-министр Майя Санду общается со СМИ после заседания правительства, Кишинев, Молдова, 10 июня 2019
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Молдови Мая Санду 11 липня відвідає Україну з офіційним візитом на запрошення президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє "Європейська правда".

"У Молдови та України схожі проблеми, особливо в тому, що стосується боротьби з корупцією, побудови демократичних і функціональних держав, орієнтованих на вирішення проблем громадян", - написала молдавський прем'єр у своєму Facebook.

Санду зазначила, що обидві країни орієнтовані на європейську інтеграцію, і додала, що тісна співпраця Молдови та України вплине сприятливо "і на безпеку в регіоні, і на життя громадян обох країн".

Також 16 липня Санду вирушить до Берліна на запрошення канцлера Німеччини Ангели Меркель.

У травні повідомлялося, що президент Молдови Ігор Додон досяг домовленості із Зеленським про проведення зустрічі найближчим часом.

Влітку минулого року Додон вже заявляв про наміри встановити контакти з Україною. Тоді президент Петро Порошенко висунув умову, за якої переговори можуть відбутися: для цього Додон повинен визнати російську агресію проти України.

Нагадаємо, раніше прем'єр Молдови звинуватила українську владу під час Порошенка в підтримці корупційних схем в Придністров'ї. А також висловила бажання перейняти досвід України в боротьбі з корупцією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram