ГоловнаПолітика

Призначено нового голову Луганської області

Ним став Віталій Комарницький.

Призначено нового голову Луганської області
Виталий Комарницкий
Фото: Укринформ

Луганську область очолив 55-річний Віталій Комарницький. Про це повідомив президент Володимир Зеленський в неділю, 7 липня, під час робочої поїздки в Луганську область, йдеться на сайті глави держави.

За словами президента, місією керівника області повинен стати пошук можливостей для відновлення регіону.

"Для нашої країни важливим є пріоритет - припинення війни. Паралельно з цим можна знаходити можливості і бажання, щоб відновити Донбас. Ми зараз пролітали з паном Дональдом Туском [президент Європейської Ради] і бачили зруйновані будинки, відсутність доріг. Я думаю, що це не тільки через війну, а й тому, що ніхто цим не займається. Я вас вітаю. На вас у нас велика надія", - сказав Зеленський.

Комарницький в свою чергу зазначив, що бачить реальним виконання поставлених перед ним завдань.

"Думаю, що завдання, які стоять перед Луганщиною, з вашою допомогою і допомогою міжнародних партнерів реальні для виконання. Потрібно менше говорити і більше працювати", - сказав Комарницький.

Віталій Комарницький - ректор переміщеного на підконтрольну українському уряду територію Луганського університету внутрішніх справ, колишній депутат Луганської облради від "Партії регіонів".

Нагадаємо, в суботу, 6 липня, Зеленський призначив головою Львівської області Маркіяна Мальського, а Закарпатської - Ігоря Бондаренка.

Раніше повідомлялося, що Туск і Зеленський відвідають Луганську область 7 липня напередодні саміту Україна-ЄС в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram