ГоловнаПолітика

Суд відхилив позов про зняття Саакашвілі з виборів

Позивачем виступила Партія пенсіонерів України.

Суд відхилив позов про зняття Саакашвілі з виборів
Фото: Сергей Нужненко

Шостий апеляційний адміністративний суд у суботу відмовив у задоволенні позову Партії пенсіонерів України до ЦВК про правомірність реєстрації екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі кандидатом у народні депутати за списком партії "Рух нових сил", передає "Інтерфакс-Україна". 

"Суд вирішив: у задоволенні адміністративного позову Партії пенсіонерів України до Центральної виборчої комісії (третя особа - партія Михайла Саакашвілі "Рух нових сил") про визнання протиправною та скасування постанови (про реєстрацію Саакашвілі - ред.) ... відмовити повністю", - йдеться в рішенні суду.

У Партії пенсіонерів вважають, що Саакашвілі не проживав в Україні безперервно протягом 5 років як її громадянин, що є вимогою до кандидата в депутати.

Суд також постановив стягнути з Партії пенсіонерів України судовий збір за подання адміністративного позову в сумі 1 921 грн.

Рішення суду може бути оскаржене в Касаційному адміністративному суді в складі Верховного суду.

Нагадаємо, в кінці червня ЦВК за рішенням суду пустила партію Саакашвілі на вибори. Від "Руху нових сил" балотуються 97 осіб. У першу п'ятірку списку увійшли Саакашвілі, ексзаступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, одеська гросмейстерка Наталія Жукова та ексміністр економіки Володимир Лановий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram