ГоловнаПолітика

Санкції проти РФ поки що залишаться, - новий президент Європарламенту

Він не очікує змін у позиції Європарламенту щодо санкцій проти РФ.

Санкції проти РФ поки що залишаться, - новий президент Європарламенту
Давид-Мария Сассоли
Фото: politico.eu

Новообраний президент Європейського парламенту Давид-Марія Сассолі не очікує змін у питанні санкцій проти Росії, введених Європейським Союзом через вторгнення РФ в Україну. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наскільки мені відомо, ніхто не пропонував змінити позицію... Наскільки мені відомо, триває обговорення цього питання. Я не думаю, що в найближчому майбутньому будуть якісь зміни в позиції Європейської Ради, Європейської Комісії чи політичних груп парламенту", - заявив Сассолі в середу в Страсбурзі на пресконференції, відповідаючи на питання журналіста.

Незважаючи на це, він не озвучив свою думку з цього питання і не озвучив позиції з приводу будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Нагадаємо, новим головою Європейського парламенту обрано італійського депутата Давида-Марію Сассолі. Він є представником групи "Прогресивний альянс соціалістів і демократів". У другому турі його підтримали 345 євродепутатів за мінімально необхідних 334. У першому турі для перемоги йому не вистачило семи голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram