ГоловнаПолітика

Зеленський анонсував спрощення візового режиму з Канадою

"Зараз отримати канадську візу так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ".

Зеленський анонсував спрощення візового режиму з Канадою
Фото: instagram/zelenskiy_official

Україна і Канада здійснюють кроки на шляху до безвізового режиму і мають намір підписати угоду про мобільність молоді.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає Інтерфакс-Україна.

"Уже в найближчі місяці ми плануємо укласти українсько-канадську угоду про мобільність молоді, яка буде сприяти молодіжним обмінам. Мені дуже хотілося б, щоб українська молодь могла отримувати тут (у Канаді - ред.) знання і досвід. Зараз це не так просто зробити, отримати канадську візу, ви знаєте, так само складно, як дістати квитки на матч НХЛ", - сказав він у вівторок в Торонто на спільному брифінгу з Джастіном Трюдо після зустрічі з канадським прем'єром.

Зеленський вказав, що розуміє побоювання канадської сторони в питанні спрощення отримання віз. "Але думаю, ми знайдемо правильне рішення і зможемо гарантувати повернення нашої молоді додому, тому що ми передусім у цьому зацікавлені", - підкреслив він.

Президент України також зазначив, що угода про молодіжні обміни дозволить українцям і канадцям приїжджати за спрощеною процедурою терміном до одного року на навчання і роботу.

"Друге - ми сьогодні отримали пропозицію від Канади приєднати Україну до програми Trusted Traveler, що буде означати спрощену процедуру приїзду українців у Канаду", - повідомив він.

"Ми на це дивимося як на ще один крок до майбутнього безвізового режиму з Канадою", - підкреслив Зеленський.

Раніше повідомляли, що Україна домовилася з Канадою про постачання бронетехніки і спільне виробництво фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram