ГоловнаПолітика

ЦВК опублікувала офіційні рахунки виборчих фондів партій

Партія Зеленського збирає кошти на рахунку в банку "Глобус".

ЦВК опублікувала офіційні рахунки виборчих фондів партій
Фото: 112

Центральна виборча комісія опублікувала виборчі рахунки партій, що беруть участь в дострокових парламентських виборах. Перелік рахунків опубліковано в офіційному парламентському виданні "Голос України".

Рахунок виборчого фонду ВО "Батьківщина" відкритий у Мегабанку, "Європейської солідарності" - у Міжнародному інвестиційному банку, "Слуги народу - у банку "Глобус".

Партія Ігоря Смешка "Сила і честь" відкрила рахунок виборчого фонду в Укрексімбанку, "Опозиційний блок" - в ПУМБ, «Опозиційна платформа - За життя» - в Правекс Банку, "Українська стратегія Гройсмана" - в Ощадбанку.

Накопичувальний рахунок виборчого фонду Всеукраїнського об'єднання "Свобода" відкрито у банку "Український капітал", "Громадянської позиції" - в Укрексімбанку, Радикальної партії Олега Ляшка, партії "Голос" - у Райффайзен банку Аваль, партії "Самопоміч" - в Укргазбанку.

Нагадаємо, політичні партії та кандидати в народні депутати повинні відкрити рахунки виборчих фондів не пізніше, ніж на 10-й день з дня реєстрації. Розмір виборчого фонду партії не може перевищувати 90 тис. мінімальних заробітних плат, а фонд кандидата - 4 тис. мінімальних зарплат. Так максимальний розмір виборчого фонду для партій становить 375,57 млн гривень, для кандидатів - 16,692 млн грн.

Для проведення позачергових виборів у Верховну Раду, які пройдуть 21 липня, ЦВК вже замовила 63,6 млн бюлетенів на суму 281,8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram