ГоловнаПолітика

ЦВК перевіряє наявність подвійного громадянства у кандидата від "Слуги народу" з округу в Харкові

За інформацією ЗМІ, мова йде про ізраїльське громадянство.

ЦВК перевіряє наявність подвійного громадянства у кандидата від "Слуги народу" з округу в Харкові
Фото: Alexander Kunitsky/facebook

Центральна виборча комісія перевіряє наявність подвійного громадянства у кандидата в народні депутати України Олександра Куницького, який балотується від партії "Слуга народу" в 169 виборчому окрузі в Харкові (Київський і частина Московського району). Про це повідомив радник голови ЦВК Олександр Остап, передає громадянська мережа ОПОРА.

"Є інформація, що у Куницького є подвійне громадянство. Є інформація і про паспорт, і про перетин кордону. Зараз у Центральній виборчій комісії є всі доказові документи. Зараз проходить етап дослідження. Як тільки воно буде завершено, буде прийнято відповідне рішення", - заявив Остап.

За інформацією ЗМІ, мова йде про ізраїльське громадянство.

Скільки часу буде потрібно на проведення дослідження - Остап не повідомив.

Сам Куницький вважає, що його намагаються не допустити на вибори.

"Відверта брехня і фінансовий ресурс для її поширення - таку зброю вони вибрали сьогодні проти мене. Я подав всі необхідні документи в Центральну виборчу комісію, де їх перевірили і ніяких порушень не знайшли", - написав Куницький на сторінці в Фейсбук.

Раніше повідомлялося, що в цьому ж окрузі поліція розслідує підкуп виборців ліками. Харків'янам роздавали коробки з медикаментами від імені одного з кандидатів.

Нагадаємо, за останніми даними, рейтинг "Слуги народу" знизився до 45%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram