ГоловнаПолітика

ЦВК за рішенням суду пустила партію Саакашвілі на вибори

Від РНС балотуються 97 осіб.

ЦВК за рішенням суду пустила партію Саакашвілі на вибори
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Центральна виборча комісія за рішенням Верховного Суду пустила партію "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі на дострокові вибори до Верховної Ради, які відбудуться 21 липня.

Про це повідомила прес-служба ЦВК ввечері в суботу.

До списку РНС включено 88 кандидатів у народні депутати. Крім того, ще 9 кандидатів від партії балотуватимуться в одномандатних округах.

Нагадаємо, 23 червня ЦВК відмовилася зареєструвати всіх кандидатів від "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі як за списком, так і в одномандатних виборчих округах.

Підставою для такого рішення стало те, що вибори до Верховної Ради були оголошені 21 травня, а партія подала документи, з яких свідчить, що рада РНС нібито розглядала питання, пов'язані з участю у виборах, ще 8 травня. Комісія констатувала, що скликання і проведення позачергового з'їзду РНС, а також затвердження списку кандидатів відбувалися з порушенням вимог статуту партії.

До першої п'ятірки списку РНС увійшли Саакашвілі, екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, одеська гросмейстер Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram