ГоловнаПолітика

Зеленський надав громадянство 14 іноземним добровольцям, які воювали за Україну на Донбасі

6 червня Рада спростила отримання громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності України.

Зеленський надав громадянство 14 іноземним добровольцям, які воювали за Україну на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський надав українське громадянство 14 іноземцям, які захищали територіальну цілісність України.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент Володимир Зеленський підписав указ про надання громадянства особам, які брали участь у захисті територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України. Згідно з документом, українські паспорти отримають 14 осіб", - йдеться в повідомленні.

До громадянства України прийняті Дмитро Бєлогорцев, Давид Гачечіладзе, Абдула Джаліл, Тачі Джафаров, Рудольф Єгоренко, Тенгіз Занадзе, Гіоргі Кахніашвілі, Валерій Колот, Мераб Концелідзе, Мамука Музашвілі, Юрій Савілов, Левані Хуцішвілі, Арсланбек Карімов і Юлія Толопа.

Президент запевнив, що це лише перші рішення про надання громадянства особам, які захищали суверенітет і територіальну цілісність України. Наступні будуть прийняті після надходження матеріалів від Міграційної служби та їх розгляду в установленому порядку.

Він також підкреслив, що відтепер з боку Президента не буде штучного гальмування або затягування цього процесу, як це було в минулі роки.

Нагадаємо, 6 червня Рада спростила отримання громадянства для іноземних добровольців на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram