ГоловнаПолітика

Європейські лідери заздалегідь повідомили Зеленського про повернення російської делегації в ПАРЄ

Голова держави "нічого не міг зробити".

Європейські лідери заздалегідь повідомили Зеленського про повернення російської делегації в ПАРЄ
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський заявив, що заздалегідь знав про повернення російської делегації в ПАРЄ, оскільки це рішення "було прийнято давно", і визнав, що не зміг на це вплинути.

Про це голова держави заявив сьогодні на брифінгу.

"На кожній міжнародній зустрічі я порушував це питання - щодо повернення Росії в ПАРЄ. І повірте: кожен із тих, з ким я зустрічався, говорив мені: "Володимире, зрозумійте, така ситуація, ПАРЄ - це майданчик для переговорів". Тобто це рішення було вже давно, давно в кожної людини, з якою я обговорював це питання. Вони знали цю відповідь на всі 100%", - сказав Зеленський.

"Я робив усе, що я можу, але все це постфактум", - сказав Зеленський.

Водночас президент поклав відповідальність за голосування ПАРЄ на депутатів української делегації. "Тому якщо наші шановні депутати звертаються до мене з приводу того, що я зробив, то я до них звертаюся: а що вони до цього зробили, щоб цього не сталося?" - заявив Зеленський.

Голова держави не прокоментував подальшої співпраці з ПАРЄ.

Нагадаємо, 26 червня ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в Асамблеї, при цьому в резолюції не згадуються ніякі санкції. Таким чином, делегація РФ повернулася до роботи в ПАРЄ з повним набором повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram