ГоловнаПолітика

Бойовики "ЛНР" відійшли від моста в Станиці Луганській

Українські військові готові в разі загрози повернутися на старі позиції.

Бойовики "ЛНР" відійшли від моста в Станиці Луганській
Фото: EPA/UPG

Бойовики "ЛНР" відвели свої підрозділи від моста в Станиці Луганській.

Про це повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

"Супротивник завершив перший етап відведення своїх підрозділів у районі Станиці Луганської - відійшов від пішохідного моста", - йдеться в повідомленні.

27 червня в рамках відведення буде проводитися перевірка дороги до мосту та прилеглої території на наявність мін і снарядів.

Інших заходів на сьогодні не заплановано.

"Поки триває процес розведення сторін, наші резерви в районі Станиці Луганської перебувають у повній бойовій готовності. У разі відсутності подальших кроків щодо відведення російсько-окупаційних військ за певні рубежі українські військові негайно повернуться на свої позиції", - йдеться в заяві.

Зруйнований міст у Станиці Луганській відіграє важливу роль для місцевих жителів, оскільки там розташований єдиний пункт пропуску між підконтрольними і непідконтрольними українському уряду територіями в Луганській області.

Зараз уцілілі ділянки моста з'єднані тільки дерев'яними трапами для пішоходів.

Щодня міст перетинають понад 8 тисяч осіб, а очікування в черзі може тривати годинами.

Нагадаємо, в середу, 26 червня, в районі Станиці Луганської почалося розведення сил, узгоджене в 2016 році.

Ще восени 2016 року учасники програми Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування - в Петровському, Золотому та Станиці Луганській. Рамкова угода передбачає розведення сил на кілометр углиб і вшир. Однак відведення тоді відбулося лише в районах перших двох населених пунктів - біля Золотого 1 жовтня 2016 року, а біля Петровського 7 жовтня 2016 року.

У Станиці Луганській розведення сил відклали, пославшись на обстріли. Після цього відведення сил на цій ділянці постійно зривалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram