ГоловнаПолітика

Деструктивні сили розширили свої можливості в інформаційному просторі перед виборами, - Сірий

Рішення у відповідь, на його думку, потрібно приймати на рівні РНБО.

Деструктивні сили розширили свої можливості в інформаційному просторі перед виборами, - Сірий
Николай Сирый
Фото: Макс Требухов

На думку старшого наукового співробітника Інституту держави і права НАН України Миколи Сірого, деструктивні сили під час підготовки до виборів зробили все, щоб розширити свої можливості в інформаційному просторі з фінансової та політичної точки зору. Про це він заявив під час круглого столу "Свобода слова у виборчому процесі" в Інституті Горшеніна.

"Зараз ми спостерігаємо процес, коли, готуючись до виборів, деструктивні сили підготувалися до того, щоб розширити свої можливості в інформаційному просторі. З фінансової, політичної точки зору. Вони також використовували дипломатичний інструментарій переговорів і показали, що вони швидко демонструють результати. Швидко і без затримки купують канали - минає тиждень, і канали починають працювати в новому форматі. Тобто готовність до наступу була заздалегідь сформована. І за цих обставин нормальна демократична держава просто зобов'язана реагувати. За цих обставин відповідальна держава повинна приймати рішення на рівні РНБО", - підкреслив Микола Сірий.

На думку експерта, масове скуповування телеканалів цілком можна вважати частиною російської агресії.

"Тому що купівля, якщо припустити, що вона була здійснена на гроші країни-агресора, була частиною агресії. Відповідно, підстав для того, щоб ставити питання на РНБО, більш ніж достатньо. В Україні сформована ціла система органів контролю, в тому числі спеціальна рада, і ми не бачимо відповідної реакції", - зазначив експерт.

Нагадаємо, депутат Верховної Ради Тарас Козак, наближений до Віктора Медведчука, став власником телеканалу ZIK (компанії "Міст ТБ" і ТРК "Нові комунікації"). Тепер йому належать три канали: "112 Україна", NewsOne і Zik.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram