ГоловнаПолітика

Кабмін відсторонив голову Держрезерву Мосійчука на час дисциплінарного провадження

Вадим Мосійчук оскаржить це рішення в суді.

Кабмін відсторонив голову Держрезерву Мосійчука на час дисциплінарного провадження
Вадим Мосийчук
Фото: www.liga.net

Кабінет Міністрів усунув голову Державного агентства резерву Вадима Мосійчука від виконання обов'язків на час здійснення дисциплінарного провадження. Про це він повідомив у своєму фейсбуці.

"Відповідне розпорядження вчора кулуарно і без обговорень прийнято на засіданні уряду. Сьогодні на сайті тільки суха інформація. Жодного аргументу і можливості пояснити перед засіданням уряду ситуацію", - написав він.

Мосійчук пов'язав своє усунення з викриттям тендерних угод ТОВ "Столичний млин", ситуацією з Дунаєвецьким елеватором, боротьбою зі спробами прибрати з підпорядкування Держрезерву НДІ "Ресурс" і паливних схем з "Трейд К.", за чим, за його словами, стоїть міністр економічного розвитку Степан Кубів.

Крім того, Мосійчук заявив, що буде відстоювати свою позицію в суді: "Три роки моєї боротьби тривають. Свої переконання, це рішення уряду, свою честь і гідність відстоювати в судовому порядку", - підкреслив він.

Фото: МосійчукФБ

Фото: МосійчукФБ

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Вадимові Мосійчуку повідомили про підозру в заподіянні збитків державі на 6 млн гривень.

Протягом 2017 року посадовець, усупереч вимогам законодавства і раціонального використання державних коштів, ухвалив низку необґрунтованих рішень: понад 14 тис. тонн зерна, які зберігалися на держпідприємстві "Хлібна база №85" у Харківській області, перемістили на держпідприємство "Златодар" у Черкаській області.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання і зобов'язав здати паспорт для виїзду за кордон, проте не усунув його з посади.

30 березня 2019 року Мосійчукові вручили обвинувальний акт у цій справі й у квітні відправили акт до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram