ГоловнаПолітика

Суд відсторонив мера Василькова з посади

Йому оголошено підозри за трьома статтями КК.

Суд відсторонив мера Василькова з посади
Владимир Сабадаш
Фото: uainfo.org

Печерський районний суд Києва усунув з посади мера Василькова Володимира Сабадаша.

Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"У квітні поліція розпочала кримінальне провадження за фактом підкупу виборців на користь одного з кандидатів у президенти України під виглядом міської бюджетної програми «Турбота»: людям роздавали по 1 тис. гривень. Учора Печерський райсуд Києва прийняв рішення про відсторонення мера Василькова Володимира Сабадаша від займаної посади. Сподіваємося, це стане доброю превенцією для всіх інших на цих виборах", - повідомив заступник начальника Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе.

Суд обрав Сабадашу запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання - він не повинен залишати межі міста. Крім того, він має повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання, а також утримуватися від спілкування зі свідками.

Меру Василькова оголошено підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 27 (організація або управління злочином), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 357 (незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом).

Нагадаємо, мера Василькова Сабадаша підозрюють у розтраті держмайна. 19 квітня 2019 роки йому повідомили про підозру за безпідставну виплату матеріальної допомоги перед виборами.

У травні заступника Сабадаша затримали під час отримання хабара від представника землевпорядної організації за відновлення держреєстрації п'яти земельних ділянок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram