ГоловнаПолітика

ЦВК затвердила форму і текст бюлетеня на дострокові вибори в Раду

Залежно від кількості кандидатів бюлетені виготовляють різних розмірів.

ЦВК затвердила форму і текст бюлетеня на дострокові вибори в Раду
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня для голосування в 199 одномандатних виборчих округах на позачергові вибори депутатів Верховної Ради 21 липня.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Встановлено, що текст бюлетеня друкують лише з однієї сторони на аркуші 200х600 мм сіро-блакитного кольору з двоколірним водяним знаком і захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, які мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінення, і елемента, який втрачає забарвлення внаслідок теплового впливу, а також з виконанням номера виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, яка проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Виборчі бюлетені виготовляють різних розмірів - залежно від кількості кандидатів у народні депутати України. До 6 кандидатів - 200х200 мм, до 11 кандидатів - 200х300 мм, до 18 кандидатів - 200х400 мм, до 33 кандидатів - 200х600 мм, до 50 кандидатів - 200х800 мм.

На ще одному засіданні 26 червня Центрвиборчком затвердили форму і текст виборчого бюлетеня для голосування в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Раніше повідомляли, що ЦВК провела жеребкування номерів партій для розміщення їх у бюлетені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram