ГоловнаПолітика

Яценюк закликав Раду розглянути питання повернення Росії в ПАРЄ і звернутися до європейських партнерів

"Ми повинні проявити позицію. Ми повинні захистити свободу".

Яценюк закликав Раду розглянути питання повернення Росії в ПАРЄ і звернутися до європейських партнерів
Фото: nfront.org.ua

Росія повинна бути покарана за свої агресивні дії проти України, а не повертатися в європейське співтовариство.

Про це заявив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

"Ми повинні проявити позицію. Ми повинні захистити свободу. Ми повинні захистити нашу територіальну цілісність. І ми повинні на весь світ сказати: той, хто порушує міжнародне право, хто здійснює агресію, - а це Росія, - повинен нести за це покарання, а не повертатися в Парламентську Асамблею Ради Європи під оплески наших західних партнерів", - заявив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що рішення про повернення Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи є "ганебним": "Це поразка Заходу і перемога Росії. І до цієї поразки Захід сам причетний".

Лідер "Народного фронту" вважає, що український парламент на позачерговому засіданні повинен розглянути це питання і звернутися до партнерів і союзників з європейських парламентів для того, щоб засудити цей ганебний крок.

Жорстка реакція вкрай необхідна, наголосив Арсеній Яценюк: "Якщо ми промовчимо, завтра так само потихеньку знімуть санкції, введені проти Росії за окупацію Криму, Донецька і Луганська. А післязавтра ще окремі наші партнери засуджуватимуть Україну, а не Росію, за "невиконання Мінських угод".

Крім того, зазначив він, Міністерство закордонних справ має зробити демарші в тих країнах, "які підтримали це ганебне рішення".

Нагадаємо, ПАРЄ підтвердила повноваження російської делегації в асамблеї.

Після цього делегації семи країн - членів ПАРЄ заявили про демарш і оголосили про спільні дії у відповідь на повернення РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram