ГоловнаПолітика

"Євросолідарність" заявила про обшуки в журналіста і кандидата в депутати Бірюкова

"Обшуки почалися за невмотивованим рішенням суду".

"Євросолідарність" заявила про обшуки в журналіста і кандидата в депутати Бірюкова
Юрий Бирюков

У кандидата в депутати, волонтера і журналіста Юрія Бірюкова сьогодні проходять обшуки. Про це повідомляє прес-служба партії "Європейська Солідарність".

"Обшуки, які... почалися сьогодні за відверто невмотивованим рішенням суду, партія "Європейська Солідарність" вважає цинічним політичним тиском і неприхованим переслідуванням з політичних мотивів", - сказано в заяві.

"Юрій Бірюков - один з перших волонтерів, який з перших днів російської агресії допомагав Збройним Силам України. Його організація «Крила Фенікса» врятувала життя сотням українських військових, забезпечуючи їх бронежилетами і шоломами. Він ніколи не був матеріально відповідальною посадовою особою, але його дії зупинили корупційні схеми і суттєво поліпшили забезпечення армії. Зараз Юрія Бірюкова намагаються безпідставно звинуватити у зворотному", - сказано в заяві.

За яким саме рішенням суду проходять обшуки і які відомства їх проводять, не уточнено.

Нагадаємо, в грудні 2018 року в соціальних мережах з'явилася інформація про те, що Бірюков 2012 року був творцем фінансової піраміди, яка займалася наданням секс-послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram