ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі на вибори

23 червня ЦВК відмовилася зареєструвати всіх кандидатів від "Руху нових сил".

Суд зобов'язав ЦВК зареєструвати партію Саакашвілі на вибори
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Шостий апеляційний адміністративний суд Києва зобов'язав Центральну виборчу комісію зареєструвати партію Михайла Саакашвілі "Рух нових сил" на позачергові вибори в Раду.

Про це повідомляється на сторінці лідера партії в фейсбуці.

"Ми перемогли. Суд нас підтримав. Ми йдемо на вибори", - написав Саакашвілі.

Нагадаємо, 23 червня ЦВК відмовилася зареєструвати всіх кандидатів від "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі як за списком, так і в одномандатних виборчих округах.

Саакашвілі оскаржив недопуск його партії на вибори.

Вибори до Верховної Раду були оголошені 21 травня, але партія подала документи, з яких свідчить, що рада РНС нібито розглядала питання, пов'язані з участю у виборах, ще 8 травня. Комісія також констатувала, що затвердження списку кандидатів проходило з порушенням вимог статуту партії.

При цьому Печерський районний суд Києва встановив факт безперервного проживання лідера партії в Україні, хоча останній рік він провів в еміграції після того, як Петро Порошенко анулював українське громадянство Саакашвілі. Новий президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі паспорт, і 29 травня політик прилетів в Україну. У той же день він заявив, що не братиме участі в парламентських виборах.

4 червня мер Києва Віталій Кличко запропонував Саакашвілі повести на вибори його партію "УДАР", але Саакашвілі відмовився.

8 червня Саакашвілі оголосив про участь "Руху нових сил" в парламентських виборах. У першу п'ятірку партії входять: сам Саакашвілі, екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе, громадський діяч Олесь Доній, одеська гросмейстер Наталія Жукова та екс-міністр економіки Володимир Лановий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram