ГоловнаПолітика

Біля австрійського посольства в Києві почалася акція протесту проти повернення делегації в ПАРЄ

Активісти пройдуться посольствами десяти країн, які проголосували за Росію.

Фото: Макс Требухов

Біля посольства Австрії в Києві почалася акція протесту проти повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи. Після пікетування австрійського посольства на вул. Франка активісти рушили до посольства Росії, повідомляє кореспондент LB.ua.

"25 червня Парламентська Асамблея Ради Європи скасувала механізм санкцій і фактично повернула делегацію Росії в ПАРЄ без обмежень в голосуванні. Відтепер скасовано право ПАРЄ накладати ключові санкції на будь-яку національну делегацію, включаючи Росію. ... Беріть з собою друзів, креативні плакати і побільше "грошей", якими символічно закидаємо кожне посольство", - сказано в повідомленні.

Фото: Макс Требухов

Крім названих посольств, активісти проведуть також короткі пікети біля посольств Німеччини, Вірменії, Норвегії, Італії, Словаччини, Франції, Фінляндії, Нідерландів і офісу Ради Європи.

Нагадаємо, українські політики засудили рішення ПАРЄ, президент Зеленський висловив розчарування такими результатами голосування. У той же час делегація Грузії оскаржила рішення скасувати обмежувальні заходи стосовно Росії, тому зараз в ПАРЄ готується проект відповідної доповіді.

Росія не була виключена з ПАРЄ - в рамках протидії російській агресії в Україні Асамблея обмежила право російської делегації брати участь в ухваленні рішень, хоча делегати могли бути присутніми в залі і брати участь в обговореннях. У відповідь на це Росія припинила платити внески в ПАРЄ і зажадала повернути право голосу і відмовитися від будь-яких обмежень прав делегатів.

Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов
Фото: Макс Требухов

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram