ГоловнаПолітика

Порошенко: Багато хто забув про те, що Росія не змінила планів захопити Україну

"Про це не варто забувати, щоб не втратити Українську державу".

Порошенко: Багато хто забув про те, що Росія не змінила планів захопити Україну
Фото: Михаил Палинчак

В Україні немає миру, війна на Донбасі триває, Російська Федерація не приховує своїх агресивних планів - про це не варто забувати, щоб не втратити Українську державу. З такою заявою у львівському Музеї визвольної боротьби України, де сьогодні відбувся «День народження Героїв АТО», виступив лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«У нас немає миру, у нас є війна. На жаль, зараз багато хто забув про це, бо ми дуже ретельно боронили від почуття, що в країні є війна за те, щоб збереглася Україна. Це українські Герої – наші воїни – зруйнували плани Путіна на створення Новоросії, Малоросії, плани розшматувати країну. Це вони стіною стали для того, щоб зберегти наш суверенітет, зупинити ворога на Донбасі. Якби вони його не зупинили – невідомо, де б він був. Чи в Києві, чи у Львові. Багато хто забув про те, що агресор абсолютно ніяк не змінив плани захопити Україну».

Петро Порошенко нагадав, що саме в ці дні п’ять років тому він підписав наказ про контрнаступ, завдяки якому українські військові звільнили дві третини окупованого Донбасу.

«Внаслідок цього наказу ми звільнили 2/3 окупованого Донбасу! Не тільки Маріуполь, Краматорськ, Костянтинівку, Слов’янськ, Лисичанськ, Сєвєродонецьк. Дві третини Донбасу були звільнені, і повернутий український прапор зусиллями саме українських героїв!» - наголосив він.

Петро Порошенко подякував родинам загиблих Героїв і наголосив, що  жертви війни за вільну суверенну Україну не повинні бути марними.

«Ми не здамося, ми переможемо, бо з нами правда, з нами Бог і з нами Україна. Від ставлення народу до героїв залежить, чи має право нація на майбутнє - чи ні. Зараз, за останній місяць ми бачимо потужний наступ ворога не тільки на фронті, а й всередині нашої держави. Наступ на армію – вони збираються її скорочувати, обрізати фінансування і давати наказ про заборону стріляти у відповідь. Ми не дамо нанести армії удар в спину. Зараз нам треба всім об’єднатися для того, щоб не дати зруйнувати пам’ять про них - про майже три тисяч воїнів, які віддали життя, боронячи країну проти російської агресії», - наголосив Голова партії «Європейська Солідарність».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram