ГоловнаПолітика

Суд Австрії дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа у США

Остаточне рішення про екстрадицію Фірташа у США ухвалюватиме федеральний міністр юстиції Австрії.

Суд Австрії дозволив екстрадицію Дмитра Фірташа у США
Фото: etcetera.media

Верховний суд Австрії схвалив екстрадицію українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Сполучені Штати Америки (США). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Тож суд відхилив апеляцію прокуратури і адвокатів бізнесмена, яку вони подали в грудні 2017 року.

Нагадаємо, 27 лютого 2019 року Генеральна прокуратура при Верховному суді Австрії подала на розгляд цього суду касаційну скаргу на рішення Вищого земельного суду Відня від 21 лютого 2017 року про екстрадицію Фірташа. На думку Генпрокуратури, ухвалюючи рішення про допустимість екстрадиції українського бізнесмена в США, Вищий земельний суд Відня недостатньо перевірив наявність політичних мотивів американської сторони під час подання запиту на екстрадицію.

Ще раніше касаційну скаргу на рішення Вищого земельного суду Відня подав захист Дмитра Фірташа.

Судовий процес у справі про екстрадицію власника корпорації Group DF Дмитра Фірташа в Сполучені Штати триває з 2014 року.

12 березня 2014 року Дмитра Фірташа затримали в столиці Австрії за запитом Міністерства юстиції США через звинувачення в дачі хабара з метою отримати дозвіл на видобуток титанової сировини в Індії.

Сам Фірташ заперечує всі звинувачення, а його захист заявляє, що в США їхнього підопічного може очікувати політично вмотивований вердикт.

На початку січня 2019 року стало відомо, що звинувачення американських прокурорів базується на презентації консалтингової компанії McKinsey про видобуток титану в Індії, в якій консалтингова компанія представила ймовірну стратегію підкупу індійських чиновників.

Після рішення Верховного суду Австрії остаточне рішення про екстрадицію Фірташа у США ухвалюватиме федеральний міністр юстиції Австрії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram