ГоловнаПолітика

Українська делегація покинула залу засідання ПАРЄ на знак протесту

Українців підтримали представники Грузії і країн Балтії.

Українська делегація покинула залу засідання ПАРЄ на знак протесту
Фото: ukrinform.ua

Українська делегація покинула залу засідання ПАРЄ на знак протесту через повернення делегації Росії в Асамблею. Відповідне рішення української делегації повідомила перша заступниця голови Верховної Ради, член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ірина Геращенко на фейсбуці.

"Українська делегація оскаржила повноваження російських убивць. Слухання щодо їхніх повноважень - у четвер. До цього ми не можемо сидіти в одному залі з убивцями. Ми вийшли із зали Асамблеї і на камери сказали росіянам, що вони вбивці", - написала вона.

Відзначають, що разом з українськими делегатами залу засідань залишили чимало представників Грузії, країн Балтії та інших держав.

За словами народного депутата Олексія Гончаренка, українська делегація перебуватиме в залі засідань Асамблеї лише під час розгляду питань про оскарження повноважень і накладення санкцій на російську делегацію. Він також заявив, що делегація звертається до ВР з проханням терміново розглянути питання припинення її участі в роботі ПАРЄ.

Нагадаємо, в ніч проти 25 червня ПАРЄ проголосувала за повернення Росії до Ради Європи. В українській делегації після цього заявили, що можуть призупинити свою участь в організації.

Президент Володимир Зеленський заявив про своє розчарування з приводу рішення Парламентської асамблеї Ради Європи відновити повноваження делегації Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram