ГоловнаПолітика

Екс-директора держпідприємства "Кіровоградгаз" затримали за підозрою в розтраті 8,6 млн гривень

Перед звільненням чиновник навмисно уклав договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату держкоштів.

Екс-директора держпідприємства "Кіровоградгаз" затримали за підозрою в розтраті 8,6 млн гривень
Архивное фото
Фото: Цензор

Співробітники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури спільно з Управлінням спецрозслідувань Генеральної прокуратури і Національним антикорупційним бюро викрили колишнього чиновника, причетного до розтрати 8,6 млн гривень коштів державного підприємства.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"Встановлено, що у 2017 році директор ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», перед своїм звільненням із займаної посади, навмисне уклав з одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, держслужбовець забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення з державного підприємства 8,6 млн гривень передоплати за договором купівлі-продажу газу як пені за невиконання договірних умов", - йдеться в повідомленні.

24 червня підозрюваного затримали за місцем проживання, також відбулися санкціоновані обшуки, протягом яких правоохоронці виявили та вилучили документи, комп'ютерну техніку, флеш-накопичувачі, телефони й інші матеріали.

Зараз колишньому держслужбовцю повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу і вживаються заходи для притягнення до кримінальної відповідальності можливих співучасників.

Нагадаємо, раніше Київський бронетанковий завод купив запчастин власного виробництва на 9,14 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram