ГоловнаПолітика

Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ повернути російську делегацію

Президент натякнув, що повернення пов'язане з грошима.

Зеленський розчарований рішенням ПАРЄ повернути російську делегацію
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що він розчарований рішенням Парламентської асамблеї Ради Європи відновити повноваження делегації Росії.

Про це йдеться в коментарі Зеленського.

"Минулого тижня я особисто обговорював це питання з президентом Франції і з федеральним канцлером Німеччини. Намагався переконати пана Макрона і пані Меркель, що повернення російської делегації в ПАРЄ можливе лише після того, як Росія виконає принципові вимоги Асамблеї. Шкода, що наші європейські партнери нас не почули і вчинили інакше", - заявив він.

"Головним аргументом на користь повернення стали необхідність захисту прав людини і громадянина як вищих демократичних цінностей. Сподіваюся, що в питанні захисту демократичних цінностей ні в кого не було думок про цінності матеріальні", - додав Зеленський.

При цьому Зеленський подякував членам української делегації і дружніх національних делегацій за "мужню боротьбу до кінця".

Президент додав, що сьогодні, 25 червня, спливає термін виконання наказу Міжнародного трибуналу з морського права про звільнення українських моряків, і він сподівається, що прихильники повернення російської делегації в ПАРЄ будуть вимагати від неї повернення Україні полонених.

"З нетерпінням чекаємо, як задекларовані положення про верховенство права будуть втілені в реальному житті", - заявив Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram