ГоловнаПолітика

Тимошенко виступає за прийняття нового Податкового кодексу

Політик з-поміж іншого пропонує замінити податок на додану вартість податком на реалізацію.

Тимошенко виступає за прийняття нового Податкового кодексу
Фото: ba.org.ua

Прийняття нового Податкового кодексу, який запровадить податок на виведений капітал замість податку на прибуток, допоможе підняти економіку. Про це заявила Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу ICTV.

"Головна база тіньової економіки - неприпустиме податкове законодавство. Дуже високими ставками податків наших підприємців загнали в тінь. База оподаткування в тіні. І тепер, навіть якщо знижувати ставки, з тіні економіку неможливо вирвати", - зазначила лідер партії "Батьківщина".

Саме тому, переконана політик, треба негайно прийняти новий Податковий кодекс, де замість зниження ставок буде змінена база оподаткування. Зокрема, в "Батьківщині" наполягають на тому, щоб замість податку на прибуток ввести податок на виведений капітал, на чому вже не перший рік наполягають вітчизняні підприємці.

Крім цього, Юлія Тимошенко пропонує розглянути можливість заміни податку на додану вартість податком на реалізацію.

"Майже 50 країн у світі не використовують податок на додану вартість - серед них США, Сингапур. ПДВ - найбільш корумпований податок в Україні. З бюджету більше вимивається ПДВ, аніж перераховується, - зазначила політик. - Якщо ми будемо мати базу, як у Сингапурі або в США, лише трохи спрощену, ми отримаємо зовсім інші результати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram