ГоловнаПолітика

Яценюк підтримав можливість призупинення української делегації в ПАРЄ

Він вважає, що рішення Асамблеї ганебне, а ПАРЄ скомпрометована.

Яценюк підтримав можливість призупинення української делегації в ПАРЄ
Арсений Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк вважає, що якщо не вдасться оскаржити повернення російської делегації в ПАРЄ, Україні слід призупинити свою діяльність в Асамблеї. Про це він написав у фейсбуці.

"Рішення Парламентської асамблеї Ради Європи, яке дозволяє повернути делегацію Росії - ганебне. Якщо Кремль безкарно повертається, то цінності покидають цей форум... Розгортається найгірший сценарій втрати авторитету асамблеї. Якщо його не вдасться зупинити, а рішення - оскаржити, нам слід припинити там свою діяльність", - написав Яценюк.

Він вважає, що ПАРЄ скомпрометована і закликав усіх союзників і однодумців України розглянути цей варіант як реакцію "на цей загальноєвропейську ганьбу".

Яценюк подякував усій українській делегації в ПАРЄ за боротьбу.

"Європо, згадай свою історію. Капітуляція перед агресором веде до катастрофи", - додав він.

Нагадаємо, в ніч на 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію про обмеження санкційного механізму асамблеї, що відкриває можливість повернення російської делегації в організацію. За резолюцію проголосували 118 делегатів, проти - 62, утрималися 10. В українській делегації після цього заявили, що можуть призупинити свою участь в організації. А в МЗС назвали резолюцію ПАРЄ - неприпустимою поступкою Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram