ГоловнаПолітика

Гройсман: повернення російської делегації в ПАРЄ - це реванш агресора

Прем'єр переконаний, що компромісу в цьому питанні бути не може.

Гройсман: повернення російської делегації в ПАРЄ - це реванш агресора
Владимир Гройсман
Фото: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/glava-uryadu-slovackim-zmi-ukrayina-znahoditsya-na-peredovij-borotbi-za-demokratiyu

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає повернення російської делегації до складу Парламентської асамблеї Ради Європи "реваншем агресора і повною зневагою норм міжнародного права".

Про це він написав у Фейсбуці.

"Повернення російської делегації в ПАРЄ - це реванш агресора і повна зневага норм міжнародного права. Десятки тисяч смертей і сотні тисяч поламаних життів на Донбасі, незаконна анексія Криму - це не можна забути заради тимчасових домовленостей. Компромісу бути не може", - написав Гройсман.

Нагадаємо, делегація РФ у ПАРЄ була позбавлена основних повноважень у 2014 році. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як і в 2017 році, ПАРЄ вирішила не повертати Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік. У квітні 2019 року ПАРЄ прийняла резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка спочатку мала на меті зняття санкційного тиску з РФ.

Уночі 25 червня ПАРЄ проголосувала за повернення Росії в Раду Європи. В українській делегації після цього заявили, що можуть призупинити свою участь в організації.

В українському МЗС назвали резолюцію ПАРЄ - неприпустимою поступкою Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram