ГоловнаПолітика

Ємець назвав делегації, які підтримують повернення Росії в ПАРЄ

За виступили Франція, Німеччина, Італія, Ісландія, Сан-Марино, Туреччина, Нідерланди, Швейцарія, Норвегія і Монако.

Ємець назвав делегації, які підтримують повернення Росії в ПАРЄ
ПАСЕ
Фото: unian.net

Член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Леонід Ємець розповів, які країни виступили за повернення делегації Росії в ПАРЄ.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Зараз проходить засідання регламентного комітету ПАРЄ. Чітко видно, як делегації поділилися на тих, хто за повернення Росії, і тих, хто проти. За Росію: Франція, Німеччина, Італія, Ісландія, Сан-Марино, Туреччина, Нідерланди, Швейцарія, Норвегія, Монако. Проти Росії: Україна, Великобританія, Польща, Грузія, Литва", - повідомив Ємець.

"Отакі розклади на зараз. Звичайно, це не вся Асамблея, але просто неозброєним оком видно, як змінилася ситуація після рішення Комітету міністрів Ради Європи. Ті з делегатів, які раніше акуратно виступали проти Росії в ПАРЄ, тепер змушені підтримувати рішення своїх урядів", - додав він.

При цьому Ємець зазначив, що є кілька варіантів протидії російському реваншу.

"Зараз ми подали близько 200 поправок. Будемо боротися за кожну. Якщо пройде хоч одна з тих, які змінюють певні пункти регламенту, то зможемо нівелювати всю резолюцію. Повинен сказати, що це сумно дивитися, як Рада Європи сама знищує власну сутність. Ті принципи і цінності, заради яких ця міжнародна організація і була створена. Принципи, які повинні бути важливішими за гроші", - додав він.

Нагадаємо, з 2014 року російська делегація в ПАРЄ позбавлена основних повноважень. На засіданні 9 жовтня 2018 року, як і у 2017 році, ПАРЄ не повернула Росії право голосу і відклала це питання на 2019 рік.

У квітні 2019 року ПАРЄ прийняла резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка від початку мала на меті зняти санкції з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram