ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" заявила, що відновить розбитий пам'ятник Нігояну

У партії вважають вандалізм проявом реваншизму.

"Європейська Солідарність" заявила, що відновить розбитий пам'ятник Нігояну
Разбитый мемориал Нигояну
Фото: nv.ua

“Стрімкий реванш проросійських сил відбувається не тільки у політиці, але й на вулиці. У Києві було сплюндровано та розбито меморіал першого героя Небесної Сотні і Революції Гідності, Героя України Сергія Нігояна”, – заявила активістка партії “Європейська Солідарність”, 5-й номер виборчого списку партії Софія Федина.

“Вандалом виявився прихильник «руського міра», якого за гарячими слідами було затримано. Ця подія – не одиничний випадок реваншизму, маховик якого за нової влади, на жаль, почав потужно розкручуватися: у Харкові повернули ім’я українофоба Жукова проспекту Григоренка, в Одесі місцеві депутати вимагають скасувати закон про мову, у Києві прихильники російської церкви виходять на акцію з портретом Сталіна, а вчора був розбитий пам’ятник Нігояну”, – наголошує Федина.

“Ми вчергове попереджаємо всіх прокремлівських політиків і їхніх посіпак: повернення до часів Януковича не буде! Навіть не сподівайтеся на повторення 2010-2013 років, коли влада була приватизована однією Партією регіонів, яка намагалася загнати Україну у кремлівське стійло. 

Сергій Нігоян був одним із героїв Революції Гідності, який пожертвував своїм життям заради європейського майбутнього України”, – зазначила активістка партії. 

«Європейська Солідарність» власними силами та коштом відновлять меморіал Герою України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram