ГоловнаПолітика

Цього тижня ЦВК оприлюднить списки всіх кандидатів у нардепи

Усім кандидатам у депутати ЦВК видасть спеціальні посвідчення з копією рішення про їхню реєстрацію.

Цього тижня ЦВК оприлюднить списки всіх кандидатів у нардепи
Фото: пресс-служба президента

До 25 червня включно Центральна виборча комісія повинна прийняти рішення про реєстрацію або відмову стосовно всіх кандидатів у народні депутати України на позачергових парламентських виборах 21 липня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Не пізніше ніж на п'ятий день з дня прийняття заяви про реєстрацію кандидатів у депутати та доданих до неї необхідних документів", - зазначено в календарному плані підготовки та проведення позачергових виборів, який додається до постанови ЦВК №899 від 24 травня.

Останнім днем прийняття заяв був четвер, 20 червня.

У триденний термін після реєстрації кандидатів - до п'ятниці, 28 червня, в газетах "Голос України", "Урядовий кур'єр" та на офіційному сайті ЦВК повинні бути опубліковані виборчі списки кандидатів у депутати партій у загальнодержавному окрузі, а в регіональних або місцевих ЗМІ - повідомлення про реєстрацію кандидата в депутати в одномандатному окрузі. При цьому обов'язково публікуються рішення про реєстрацію кандидатів.

Крім того, 28 червня - це останній день видачі представникам партій у ЦВК посвідчень кандидатів у депутати разом з копією рішення про реєстрацію кандидатів у загальнодержавному окрузі. У разі реєстрації особи кандидатом у депутати в одномандатному окрузі йому особисто до 28 червня має бути видано посвідчення кандидата в депутати разом з копією рішення про реєстрацію.

Нагадаємо, 23 червня ЦВК відмовилася зареєструвати всіх кандидатів від партії Михаїла Саакашвілі "Рух нових сил".

Вибори до Верховної Ради було оголошено 21 травня, але партія подала документи, з яких свідчить, що рада РНС нібито розглядала питання, пов'язані з участю у виборах, ще 8 травня. Комісія також констатувала, що затвердження списку кандидатів проходило з порушенням вимог статуту партії.

Крім цього, ЦВК відмовилася реєструвати кандидатами в депутати двох діючих нардепів - Володимира Парасюка і Аркадія Корнацького в зв'язку з невідповідністю поданих документів вимогам законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram