ГоловнаПолітика

Суд відпустив з-під варти всіх підозрюваних у нападі на одеського активіста Михайлика

Нещодавно справу про замах на Олега Михайлика повернули з Києва до Одеси.

Суд відпустив з-під варти всіх підозрюваних у нападі на одеського активіста Михайлика
Фото: facebook

Київський районний суд Одеси 21 червня змінив запобіжний захід двом підозрюваним в замаху на одеського активіста Олега Михайлика Манучару Варшанідзе і Лаші Герасіну з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє Слідство.Інфо з посиланням на їхнього адвоката Володимира Пояркова.

Крім того, суд випустив з-під варти ще одного підозрюваного Торніке Герасіна і не призначив йому ніякого іншого запобіжного заходу.

"Справа сиплеться. Тобто навіть стосовно осіб, підозрюваних в скоєнні особливо тяжкого злочину, де можливе лише утримання під вартою без альтернативи внесення застави. Торніке відпустили навіть без особистого зобов'язання. Двох інших відпустили під цілодобовий домашній арешт", - сказав Поярков.

Нещодавно справу про замах на Олега Михайлика повернули одеській поліції. Раніше її розслідувало Головне управління Національної поліції. Провадження передали до Києва, щоб забезпечити якісне розслідування. Однак віднедавна її вирішили віддати назад в Одесу.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста Олега Михайлика. Це сталося ввечері поблизу його будинку. Михайлик вижив, проте українські лікарі не ризикнули витягувати кулю, яка застрягла в легені, і його довелося везти на лікування в Німеччину

23 вересня поліція затримала трьох громадян Грузії за підозрою в замаху на умисне вбивство. Спочатку всіх трьох взяли під варту, проте пізніше суд відпустив під домашній арешт одного із затриманих, - Торніке Герасіна (Нагладзе), оскільки він є інвалідом 1-ї групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram